Cum Laude Awards 2019 met opnieuw 100 puntenkaas voor Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

Cum Laude Awards 2019 met opnieuw 100 puntenkaas voor Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

Cum Laude Awards 2019 met opnieuw 100 puntenkaas voor Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

15 maart 2019 - Op donderdag 14 maart jl. werden in Bodegraven de landelijke Cum Laude Awards uitgereikt, georganiseerd door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders (BBZ). 

In  totaal werden 320 kazen gekeurd. Vier van de zes kazen van onze Kaasmakerij scoorden goud en zilver. In drie categorieën Ambachtelijke kaas ontvingen wij een Cum Laude Award, de trofee voor het hoogste aantal punten binnen de categorie. Hierbij behoorde ook weer een van onze bierkazen: een Special Edition, gemaakt met Quadrupel Oak Aged batch nr. 32, op basis van Gaillac White Wine.

Vorig jaar kreeg onze Isid’orkaas (bierkaas van koemelk) de volle 100 punten van de jury; dit jaar hadden we opnieuw een 100 puntenkaas: de belegen naturel geitenkaas! Gemaakt van de biologische geitenmelk van de buren, de familie Van der Bruggen. Als monniken van Abdij Koningshoeven zijn we wederom dankbaar dat dit ons gegund is!

Lees dit nieuwsbericht verder op de website van onze kaasmakerij.