Kaasmakerij breidt assortiment uit

Ondanks, of misschien wel dankzij corona, hebben de broeders van de Kaasmakerij het assortiment uitgebreid. Ze gebruikten de stillere periode om producten te vernieuwen, ook al zijn de inkomsten momenteel beperkt. Het leidde tot biologische schapenkazen van vijf kilo en extra krokante Quadrupel-kaaskoekjes die de broeders nu onder meer via de Kloosterwinkel verkopen.  

Kaasmakerij breidt assortiment uit

Prior broeder Isaac: “Onze schapenkaas is een echte verrijking van het assortiment. Ze is heerlijk zacht”, beschrijft hij de smaak. “Het klopt dat schapenmelk relatief duur is. Maar je haalt veel meer kaas uit de melk.” Als test produceerde de Kaasmakerij eerst kaasjes van één kilo. “We hebben uiteindelijk voor vijf kilo-exemplaren gekozen omdat een schapenkaas niet te oud mag worden. Die kans bestaat natuurlijk als we ze in kleine porties zouden verkopen. Dan blijven porties te lang liggen. Dat zou jammer zijn, want oude schapenkaas wordt te droog.”

Kaaskoekjes
De broeders van de Kaasmakerij brachten in de afgelopen maanden ook hun vernieuwde kaaskoekjes op de markt. Dat deden ze in samenwerking met de broeders van de bakkerij. “De koekjes zijn gemaakt van koemelk en voorzien van biologische ingrediënten. Ook verwerkten we er ons Quadrupel-bier in. De koekjes zijn lekker krokant. Ik denk dat we er hiermee een mooi, eerlijk en duurzaam verpakt product bij hebben.” De kaaskoekjes zijn te koop in de Kloosterwinkel aan de poort van de abdij én online op www.kloosterwinkelonline.nl.


Meer interessante pagina's

Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies zodat onze website beter werkt voor onze bezoekers. Daarnaast gebruiken wij cookies voor analytische doeleinden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons cookiebeleid en onze privacy policy

Weigeren Accepteren