De kaasmakerij van Abdij Koningshoeven heeft zonder spotlights
goed gescoord op de Cum Laude Awards 2020
Met gepaste trots wil de kaasmakerij van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven haar behaalde resultaten bij de Cum Laude keuring 2020 met u delen. De uitreiking van de jaarlijkse Cum Laude Awards vond op 12 maart 2020 plaats in Fort Wierickerschans. Hier werden in totaal 460 ambachtelijke kazen gekeurd van diverse producenten
Zelf waren we in Bodegraven fysiek niet aanwezig vanwege het Coronavirus, dat ons allen bezighoudt.
Wij hebben ook geen bekers in ontvangst mogen nemen. De bedoeling van onze deelname was met in het achterhoofd, dat wij kaas maken en willen scherp blijven. De mening van de keurmeester draagt daar in grote mate aan toe bij.
Drie van de 5 ingezonden kazen waren buiten mededinging. Dat betekent, dat ze niet meedongen naar een prijs maar wel onder het oog en de smaak van de keurmeester kwamen.
De uitslagen stemden ons tevreden:
1) LA TRAPPE JONGE GEITENKAAS BEREID MET LA TRAPPE ISID’OR 50+: 99 PUNTEN
2) LA TRAPPE BIOLOGISCHE JONGE GEITENKAAS NATUREL 50+: 95 PUNTEN
3) LA TRAPPE BELEGEN KOEKAAS BEREID MET LA TRAPPE QUADRUPEL 50+: 90 PUNTEN
4) LA TRAPPE BELEGEN KOEKAAS BEREID MET LA TRAPPE DUBBEL 50+: 90 PUNTEN
5) LA TRAPPE BIOLOGISCHE GEITENKAAS FENEGRIEK 50+ JONGBELEGEN: 88 PUNTEN
Bij elkaar opgeteld zijn de gemiddelden vermeldenswaardig, maar we hebben met vier kazen 90 en meer gehaald met een topper van 99! We zijn het nog niet verleerd en zijn blij dat er keuringen zijn waar we van kunnen leren.
Leuk is te vermelden, dat de geitenkaas wordt gemaakt van de biologische geitenmelk van de Geitenhoeve. Dat bedrijf ligt naast de abdij en wordt gerund door de familie Van der Bruggen.