Broeders blijven kaas maken ondanks coronacrisis

COVID-19 mag dan rondwaren over de wereld, de broeders van Koningshoeven blijven actief in hun Kaasmakerij. Want achter de schermen gebeurt het nodige, mede doordat de markt weer wat aantrekt en de Kloosterwinkel begin juni is heropend.

Broeders blijven kaas maken ondanks coronacrisis

Prior broeder Isaac: “De Kloosterwinkel, waar we onze kazen verkopen, is volledig vernieuwd. Hier werken we uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. We letten er goed op dat we alles in goede banen leiden, al voelen we ons soms net een politieagent.”


Veranderingen
In de Kaasmakerij bouwen de broeders voort op de goede resultaten van het afgelopen keuringsseizoen. Broeder Isaac: “We zijn we ons nog meer gaan toeleggen op het finetunen van het kaasmaken. Zo maken we de coating nu iets minder dik zodat de kaas beter te snijden is. Dat is een precisiewerkje omdat onze kaas tegelijkertijd wat gevoeliger is voor schimmels.” Helaas leidde de coronacrisis ook tot enkele bezuinigingen. “We doen nu meer zelf in de Kaasmakerij zonder ondersteuning van buitenaf. Gelukkig komt het klaarmaken van de geraspte kaas voor de Voedselbank daarmee niet in gevaar. Voor dat klusje kunnen we rekenen op een groepje mensen van de GGZ dat ons daarbij helpt.” Op administratief gebied is broeder Wigbert ingeschakeld. “Hij runde voorheen de Kloosterwinkel. Nu doet hij onze administratie en dat doet hij perfect. Wij zijn er heel blij mee, want in de voedingsmiddelenindustrie wordt de regelgeving steeds complexer.”


Meer interessante pagina's

Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies zodat onze website beter werkt voor onze bezoekers. Daarnaast gebruiken wij cookies voor analytische doeleinden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons cookiebeleid en onze privacy policy

Weigeren Accepteren